Livet som exchange student

Som Anny skrev i inlägget nedan så är vi väl inte jätteduktiga på att vika av från festandet och istället snöa in oss på skolarbetet. När vi kommenterade det faktumet inför min student buddy, Erica, var hon snabb med kommentaren: "Of course, you are an exchange student now - this is your life!".
 
Igår var jag, Hannes och Anny på en restaurang här i Incehon med temat kyckling - vi hungrar konstant efter protein. Vi beställde in kycklingklubbor, fish'n chips och en tallrik med sallad och kyckling. Hur gott som helst, det var bara det att denna "salladstallrik" hade två kulor vaniljglass på sig. Vi visste inte riktigt vad vi skulle tro, är det helt normalt med denna kombination? Drev servitören med oss för att vi var västerlänningar? I vilket fall så åt vi det, men att äta sallad med smält vaniljglass överallt är en ganska... speciell grej.
 
Efter det gick vi till Handsup, blundade och pekade på olika drinkar vilket resulterade i en turkos och en rosa. De som jobbar där måste ha trott vi var galna i huvudet eftersom vi dagen innan inte druckit något annat än öl och G&T. Sedan kom min buddy Erica förbi och gjorde oss sällskap. 
 
Jag vet att Anny redan har sagt att hon anser att hon har världens bästa buddy men helt ärligt talat, min måste vara den bästa i hela världen. Jag har haft en sådan tur att ni anar inte. Allas buddies är ganska "koreanska" av sig, vilket innebär att de givetvis är jättetrevliga, söta men att de kanske inte är allt för utåtriktade när det gäller att gå ut och festa. Erica är, som citatet kanske avslöjade, inte alls sådan. Hon är en helt fantastisk tjej med hur mycket energi som helst och verkligen vet hur man festar. Detta är hennes sista termin och hon har redan fått ett jobb efter jul, något med ingenjör och metall (nej, fråga mig inte - uppenbarligen har vi inte samma huvudämne). Vilket gör att hon tänker spendera hela sin sista termin med att skapa bra minnen med mig, så jag kunde inte bli bättre omhändertagen.
 
Efter drinkarna skulle Erica lära oss vad koreansk pizza var, den inledande beskrivningen med att den varken hade ost eller tomatsås gjorde oss föga skeptiska. Gissa om vi blev förvånade när vi hamnade på det där koreanska haket från vår första vecka där vi åt kackerlackor. Gissa om Erica blev förvånad när vi berättade att vi redan hade provat på det. Så där åt vi lite koreansk pizza klockan två på natten och drack risvin ur skålar. 
 
Vi lärde oss lite koreansk vett-och ettikett som går ut på att innan man fyller på sitt eget glas/skål så fyller man på alla andras, men man häller egentligen inte upp till sig själv utan då gör någon annan det åt en istället. När man skall få påtår så dricker man först upp det man har kvar i glaset/skålen innan man räcker fram det/den.
 
Behöver vi säga att kunbe löd ofta igenom luften?
 
Den omtalade rätten med dekorativ vaniljglass.
 
Gårdagens middag, helt fantastisk. Resulterade i matkoma givetvis.
 
Min underbara student buddy Erica och Hannes <3
 
Anny, jag och Anthony <3
 
Risvin (makgeolli) med lite läckra(?) förrätter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0