Kulturkrockar

Hej, Gustav här! Faktum är att vi är med om kulturkrockar hela tiden, givetvis, men det mesta känns, som ni kanske har förstått, bara helt naturligt. Allting faller på plats av sig själv. Hur som helst så är det några saker som får en att höja på ögonbrynen.
 
Imorgon har vi en presentation i Business English, vår lärare har tydligt informerat oss om att vi inte får bära shorts eller kort kjol ("no sexy legs!") och detsamma gällande sandeler och flipflops.
 
Det här landet har inga linnen till salu! Att vara så pass avklädd upptill är helt enkelt inte tillåtet, Anny har en gnutta panik över detta och försöker desperat skyla sina axlar när hon känner sig lite väl avklädd.
 
Igår under föreläsningen i Financial Capital Market så gav läraren oss några exempel som alla hade en inledning som "When you father buy..." och "If you father bought...". Pappapappapappa. Mamma köper inte sådant här. Jämställdheten i Sverige är föga ovanlig trots allt.
 
Vår lärare i Financial har även en assistent vars enda uppgift verkar vara att ta vår närvaro.
 
Butikerna är överbelamrade med personal! När vi går på Home Plus (jämför med Ica Maxi) så känns det som om varenda hylla har en egen expedit och det är säkert 20 pers som jobbar i vår studentbokhandel. Ja, det går ju minst sagt bra för det här landet om vi säger så.
 
För min del var den största kulturkrocken faktiskt inte med Korea, utan Frankrike. När jag kramade min vän Jeremy vid en hälsning så ryggade jag förvånat tillbaka när han pussade mig på kinden. Såg förvirrad ut och lyckades till slut stamma fram ett "Oh... the french way!". Herregud liksom...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0