Första skoldagen

Precis som våra klasskamrater hemma i Sverige så började vi också skolan idag. Men låt oss då tillägga att Högskolan i Borås där hemma inte är något i storlek när det gäller INHA Campus. Igår tog vi en powerwalk med Johanna och Josefina runt området och bara gapade över hur enormt det var. Vi passerade bland annat fem tennisbanor, löparbana i full storlek samt en baseballplan. För ett visa området kommer här en liten karta över skolområdet:
 
 
Trots att campuset vyer aldrig tycks ta slut lyckades vi dock oväntat bra och smidigt med att hitta till rätt klassrum. Vår första lektion var i Business English där vi hade en helskön amerikan som lärare. Alla andra studenter var i princip koreaner eller kineser och uppenbarligen var det bara vi två som kunde engelska bra nog att skratta åt lärarens skämt. Förtvivlat försökte vi även att låta bli att skratta åt våra nya kurskamrater men när en korean säger att hans engelska namnn är Willy är det svårt att låta bli. Det roligaste av allt var när en tjej från Kina också visade sig heta Annie så frågade vår lärare om det var okej med att ha två likadana namn i klassen. En koreansk kille tog snabbt upp handen, såg förvirrad ut och utbrast sedan "NO!". Stackarn visste inte ens vad han svarade på.
 
Vår andra lektion var i Business Strategy där vår lärare såg ganska strikt och allvarlig ut. När han skulle prata engelska så blev det dock något helt annat, för herregud vilken katastrofal engelska. Vi kunde bara sitta och kolla på varandra och skaka på huvudet. När läraren ville komma fram till att man måste överleva på marknaden så började han haka upp sig på dinosaurier."You know dinasaur.... dinosaur. They lived, but they don't anymore. They were very many, very many for many years ago. Now they don't live, they didn't survive. Why didn't they survive?". Ett tag trodde vi nästan att vi befann oss på en lektion i naturhistoria...
 
Vår tredje och sista lektion för dagen var i Financial Capital Market där vi fann oss omringade av koreaner, för tydligen var vi de enda utbytesstudenterna i just denna kurs och kände oss en smula malplacerade. Detta ledde till en genomgång på koreanska, som egentligen inte var kopplat till kursen - men ändå, Anny höll ju på att somna! På det så måste Gustav tydligen börja lyssna till sitt koreanska namn, som i hans ögon låter som "goriburr".
 
Med andra ord så är vi helt slut efter dagen och köpte därför en massa sushi på Home Plus för inga pengar alls egentligen till våra fina korridorskompisar. Nu taggar vi morgondagens kurs i koreanska och Advertising in society.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0