Kontraster

Gustav här som ber om ursäkt för långsamma uppdateringar på bloggen, men kom ihåg att det betyder att vi har så kul att vi inte hinner med oss. Vi lever med andra ord! Dessutom känns bloggen ofta otillräcklig, jag önskar att bilderna kunde vara tydligare och texterna mer målande. Inte ens om jag filmade skulle jag kunna få med känslorna som flödar inom mig när jag går längs campus och upplever ett enormt eufori vareviga dag.
 
Samtidigt skall det erkännas att frånvaron till största delen består utav läxor. Ibland glömmer jag bort att jag går på ett universitet och inte befinner mig i sjunde klass längre. Varenda lektion inleds med ett upprop (ibland heter jag Gurtabo och ibland heter jag Gustav) och de förbannade läxorna alltså... Jag har försökt förklara för mina koreanska skolkamrater att i Sverige så kör vi med en tenta endast och om tvunget stora uppgifter under tiden. De verkar inte tro att jag är klok.
 
För skriver vi verkligen inte ned 45 saker vi älskar med 45 adjektiv till varenda grej? - för det gör vi i Business English. Byter vi verkligen inte ut verserna i låten "I love the world, boom de yada" gruppvis och uppträder framför hela klassen samtidigt som läraren filmar och slänger ut detta på youtube? - för det gör vi också i Business English. Kollar vi verkligen inte på ett avsnitt av Jamie Oliver (två gånger, för att verkligen höra vad han säger) och antecknar ned vilka ingredienser han använder i sitt recept? - för det har de andra svenskarna fått göra i sin Enviroment-kurs.
 
Skratta ni bara, men det är fullaste allvar. Under vår lilla konsert när vi sjunger så skall även resterande i klassen betygsätta oss, bland annat över hur stor inlevelse vi har och hur kreativa vi har varit. Dessutom betygsätter man vanligtvis varandra inom ett grupparbete också, och det är förbjudet att ge alla högsta betyg för då får man bara göra om utvärderingen. Luisa berättade att i hennes kurs Fashion Sourcing så skall alla  även skriva på ett "kontrakt" inom gruppen som går ut på att om man inte tycker någon sköter sig så kan gruppen bestämma sig för att "avskeda" denna person som automatiskt får ett F i betyg. 
 
Vad hände med supersnälla alla-är-lika-värda-Sverige? 
 
Nu är det dock så här att även om läxorna är lätta i många kurser så är de föga tidskrävande för det. Men läxan från helvetet slet jag och Anny med i söndags kväll, en "liten" uppgift i Financial Capital Market. Varför envisades jag med att vi skulle ta den här kursen? Jag slet med ett mattetal i tre timmar för att försöka ta reda på real GDP grotwh rate. Vi kämpade med grafer och diskussioner kring hur Korea klarade sig undan en recession 2008. Senast jag var så här stolt över mig själv var när jag lämnade in B-uppsatsen. Seriöst. 
 
Samtidigt så... förlåt, men orka bry sig om skolarbetet när man är i världens häftigaste land?
 
Anny och jag i lördags innan besök i Seoul, den sura minen beror på en halstablett.
 
Så här ser det ut när man räknar lite i Financial Capital Market. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0