Intensiv helg

안녕하세요! Gustav aka Gurtabo här, you decide. Det är så mycket som skall hinnas med under vår tid i Korea att det gäller att leva ett hektiskt och intensivt liv så länge vi bara kan, jag är inte den som tänker missa något på grund av trötthet eller baksmälla.
 
I fredags åkte vi till det omtalade Gangnam där vi först hälsade på den nyöppnade Acne-butiken. Sju glada svenskar trillar in, kollar läget på en minut och vandrar sedan ut. Efter det drog vi på Fashion Festival där vi först skådade en dansgrupp bestående av X antal killar som showade loss på scenen till K-pop, mimade och allting. Näst på tur var en tjejgrupp med en liten, liten sångerska som verkligen kunde leverera röstmässigt och hoppade omkring på scenen i skyhöga klackar som om hon inte hade gjort något annat i sitt liv förut. 
 
Allt detta fungerade som en slags introduktion till en modevisning av studenter vid en modeskola i Seoul som var helt okej, absolut inte på samma nivå som Textilhögskolans EXIT-visning men jag tror att det är en föga skillnad på nivån också. I vilket fall så var det en jättekul upplevelse. 
 
Jag och Henrik drog sedan ut till Itaewon för andra gången denna vecka vilket som vanligt resulterade i att det hoppas ur taxin på INHA vid 07-snåret. Slitna festprissar.
 
 
Sliten var bara mitt förnamn på lördagen men vi hade stora planer för den dagen, vi skulle nämligen bege oss på Firework Festival. Vid bytet på tunnelbanan anade vi kaos. Så. Mycket. Människor. Rulltrappan gick i princip sönder och vi trodde nästintill att vi skulle dö i försöket att klämma in oss i vagnen. Det gick dock. Väl på plats så började vallfärden. Tillsammans med tusentals, hundratals koreaner så promenerade vi mot parken där vi skulle ha picknick. På plats mötte miljoner koreaner upp oss. Det var helt vansinnigt. Jag har aldrig, aldrig sett så mycket människor på en och samma gång förut.
 
Där satt vi och åt mat (att vi ens hittade en gräsplätt att sitta på är ett mirakel) och inväntade kvällens stordåd, ty det gällde ju att vara på plats tidigt. Fyra länder levererade fyrverkeriuppträdanden: Kanada, Japan, Frankrike och Korea. Måste tyvärr erkänna att Japan var överlägset bäst och Anny sade vid ett tillfälle att hon nästan började gråta för att det var så vackert.
 
De andra begav sig efteråt till Gangnam för utgång, men undertecknad var alldeles för trött efter dessa timmar i världens folkmassa för ens kunna tänka klart och åkte istället hem. Att åka hem var ännu mer kaosartat än att ta sig dit. Brottades med tio miljoner på tunnelbanan och jag kan tåla mycket, men detta scenario var faktiskt lite obehagligt. Koreanerna verkade dock tycka att det var vardag. Aldrig somnat så snabbt som jag gjorde efter äventyret på de två timmarna med att ta sig från plats A till B.
 
Med elva timmars underbar sömn i bagaget så var jag ju betydligt piggare än vad de andra svenskarna var kan man lugnt säga. Något som resulterade i att ingen av de hade ork nog att följa med mig på K-pop konsert i Gangnam så jag tog med mig min jättegulliga kompis Joan och hennes killkompis istället. Denna upplevelse var garanterat en av de bästa jag varit med om hitills i Korea. Nu är det ju så at jag är ett fan av K-pop, vilket man nog måste vara för att uppskatta denna musik. Men bara att få se fyra av Koreas mest aktuella grupper uppträda var helt och hållet magiskt. Skiljer sig så mycket på svensk musik, på alla möjliga olika sätt. Måste bara upplevas.
 

Kommentarer
Postat av: Hayun

DET ÄR JU JUST DETTA JAG HAR PREDIKAT OM HELA TIDEN!!! bra att ni äntligen fattar avd jag har snackat om ;)

2013-11-05 @ 21:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0