Min respartner Gustav Kibe

 
VÄLKOMNA! Detta är nog mitt andra blogginlägg som jag skrivit under mitt 23 åriga liv. Första gången skedde när jag gick tredje ring på gymnasiet när jag skulle blogga om mitt projektarbete. Gick ju sådär. 
 
Som Gustav skrev i förra inlägget kommer vi att tillbringa fyra månader i Korea till hösten. Kan verkligen inte fatta det! Det var en dag i Januari som jag och Gustav satt i skolan och pratade om allt mellan himmel och jord. Plötsligt slog tanken att vi borde åka på utlandstermin till Korea. Och här sitter vi nu och bloggar om vår kommande resa. Hur sjukt är inte det?!
 
Alla som känner Gustav vet att han är en otroligt ambitiös person. Han är den killen som vet exakt vad han vill och det verkar som att hans energi ALDRIG tar slut. Att han tog sig ända från Sundsvall till Borås säger väl ganska mycket? Det jag gillar mest hos Gustav är att han alltid smittar av sig positiv energi och finns där för mig när jag behöver stöd och råd. Gustav ser allt från den ljusa sidan och är en fantastisk peppare. Utöver skolan jobbar Gustav på Hemtex i Borås. Han är dessutom med i skolans kårsektion Texas och jobbar med att påverka och förbättra institutionen tillsammans med många andra. Ibland undrar jag om Gustav har några extra timmar på dygnet än vad vi andra vanliga människor har då han springer på möten titt som tätt men hinner oftast med gymmet också. Som han själv säger så är han en Superman! 
 
Jag tror att jag och Gustav har ett tufft men framförallt roligt och lärorikt halvår framför oss. Detta kommer bli en oförglömlig resa med mycket blod, svett och tårar. Jag längtar tills vi sitter på flyget mot Incheon Airport. 
 
Gustav, du är underbar!
 
/Anny 

Min respartner Anny Chu

Välkommen till min och Annys blogg! Här kommer ni att kunna följa vårt spännande äventyr i Incheon, Sydkorea, som utbytesstudenter vid Inha University. Alla som har åkt på utlandstermin vet dock att äventyret inte börjar vid flygplatsen utan det är en miljon saker att ta tag i innan dess, därför har vi även valt att väcka liv i bloggen nu så att ni kan följa våra tankar inför denna fantastiska resa. Se det som en mjukstart på det som komma skall.
 
För min familj och vänner som ännu inte har fått nöjet att träffa Anny kommer en kortare presentation nu. Det är ganska uppenbart att vi är klasskamrater, men ingen av oss kan sätta fingret på exakt när vi började att umgås. Det bara blev så och det är väl det som är det fina mysteriet med vänskap. Anny är dock bosatt i Göteborg, eller skall vi till och med säga utanför Göteborg(?) vilket dessvärre är en bidragande faktor till att vi inte kan umgås så ofta som vi önskar. Men vad spelar det för roll när vi kommer att bo på varandra under fyra månader?
 
 
Min gissning till varför vi går så bra ihop är att vi helt enkelt är ganska lika. Anny är också 89:a, äldsta barnet (bland fyra systrar), ambitiös med skolarbetet och är en väldigt, väldigt driven person. Utöver skolarbetet jobbar hon extra på Monki, men även som servitris på sina föräldrars restaurang. Brukar jag kalla mig själv för Superman så är Anny utan tvekan Wonderwoman! 
 
Annys familj kommer ursprungligen från Kina vilket innebär att hon kan kantonesiska och är betydligt mer insatt inom den asiatiska kulturen än vad jag är. Detta gör att jag känner en otrolig trygghet att åka med denna tjej till Sydkorea eftersom hon förmodligen kommer att känna sig lite mer hemma än vad jag kommer iallafall. Hoppas jag. Framför allt har Anny alltid nära till skratt och ett hjärta utav guld. 
 
Jag kunde inte ha fått en bättre respartner.
 
/Gustav

RSS 2.0