Teknikstrul och boende

Precis som Anny nämnde i inlägget innan, nu jäklar har vi skruvat upp volymen. Våra admission letters kom som en skänk från ovan, passande nog på min födelsedag, och är nödvändigt för bland annat att kunna söka visum.
 
Men vi sätts på prov redan nu minsann. Av någon anledning får varken jag eller Anny de mail som skickas från Korea, lyckligtvis är våra medresenärer från TPU-programmet vänliga och bifogar mailen till oss så att vi fortfarande har möjlighet att hänga med i de plötsliga svängningarna. Det hade sannerligen varit maximal otur om vi missat att bekräfta vårt boendeönskemål till exempel.
 
Det fanns tre alternativ när det gäller boende i Korea. Ett alternativ var att bo i lägenhet med bland annat egen kokvrå och tvättmaskin - ett rätt så lyxigt alternativ med andra ord. Priset på 4300 svenska kronor kändes dock som lite väl saftigt, men onekligen bekvämt. (Gr)anny tyckte givetvis det lockade, men jag övertalade henne med min plan om att vi i princip aldrig skall vara hemma, utan istället vara ute och upptäcka Korea så det spelar ju ingen roll hur vi bor. Så det blev ett kollektivliknande alternativ istället.
 
Det är delat kök och tvättstuga men egna små sovrum som våra medresenärer kallar för celler. Vi kan kalla det för vad vi vill, men det blir åtminstone betydligt billigare. 
 
Sedan kunde vi ju på i dorms också... Haha!
 
Ett stående skämt är hur det skulle vara att faktiskt bo i korridor. Det innebär att man delar rum med tre andra, får mat serverad och det är strikt uppdelat efter kön och man får inte ta med sig gäster hem utan tillstånd. Dessutom är det låst mellan tolv på natten och sex på morgon, utegångsförbud med andra ord. Något som säkert passar studenter som flyttar hemifrån för första gången och vill ha en trygghet, men för oss självständiga svenskar finns det nog en risk att vi skulle gå i taket. 
 
Prio på listan nu är att hitta en bra flygresa och att spika visumet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0