Biljetter bokade!

Igår var både jag och Anny lediga, vilket resulterade i ett finbesök här i Borås där vi först ägnade eftermiddagen hemma hos vår klasskompis Louice med att bättra på brännan (bilden nedan gör oss sannerligen inte rättvisa, vi ser ut att vara bleka som få.)
 
 
Efteråt satt vi vid våra datorer och letade febrilt efter flygresor. Utmaningen var ett hitta ett flygbolag som kändes säkert, en resa som var billig och gick relativt fort (en bra tid i det här fallet ligger på under 20 timmar). Till slut, innan vi i princip visste ordet av det, så var det bokat och betalt.
 
Tidigt måndagen den 26:e augusti lämnar vi svensk mark för en mellanlandning i London och landar slutligen i Korea tidigt på tisdag (eller, eftermiddag koreansk tid). Vi slängde på alla möjliga extra konstnader för säkerhets skull, som reseförsäkring, avbeställningsskydd och vi fick även betala extra för att kunna bli uppdaterade om ändringar i tidtabellen och för att Anny skulle kunna få laktosfri mat på flyget. De får lura oss så bäst de vill, vi skall banne mig till Korea.
 
Dessutom valde vi att boka hemresa i samma veva, så åker tillbaka lördagen den 21:a december för att kunna fira jul här hemma. Det har varit mycket velande fram och tillbaka om att kanske stanna över jul/nyår men hemlängtan lär ha gjort sitt efter fyra månader gissar vi.
 
Totalpriset för tur-och retur gick på 7732 kr/person, en ganska väntad summa. Snart skall vi betala in fyra månaders hyra i förskott, bankkontot sinar sönder.

Teknikstrul och boende

Precis som Anny nämnde i inlägget innan, nu jäklar har vi skruvat upp volymen. Våra admission letters kom som en skänk från ovan, passande nog på min födelsedag, och är nödvändigt för bland annat att kunna söka visum.
 
Men vi sätts på prov redan nu minsann. Av någon anledning får varken jag eller Anny de mail som skickas från Korea, lyckligtvis är våra medresenärer från TPU-programmet vänliga och bifogar mailen till oss så att vi fortfarande har möjlighet att hänga med i de plötsliga svängningarna. Det hade sannerligen varit maximal otur om vi missat att bekräfta vårt boendeönskemål till exempel.
 
Det fanns tre alternativ när det gäller boende i Korea. Ett alternativ var att bo i lägenhet med bland annat egen kokvrå och tvättmaskin - ett rätt så lyxigt alternativ med andra ord. Priset på 4300 svenska kronor kändes dock som lite väl saftigt, men onekligen bekvämt. (Gr)anny tyckte givetvis det lockade, men jag övertalade henne med min plan om att vi i princip aldrig skall vara hemma, utan istället vara ute och upptäcka Korea så det spelar ju ingen roll hur vi bor. Så det blev ett kollektivliknande alternativ istället.
 
Det är delat kök och tvättstuga men egna små sovrum som våra medresenärer kallar för celler. Vi kan kalla det för vad vi vill, men det blir åtminstone betydligt billigare. 
 
Sedan kunde vi ju på i dorms också... Haha!
 
Ett stående skämt är hur det skulle vara att faktiskt bo i korridor. Det innebär att man delar rum med tre andra, får mat serverad och det är strikt uppdelat efter kön och man får inte ta med sig gäster hem utan tillstånd. Dessutom är det låst mellan tolv på natten och sex på morgon, utegångsförbud med andra ord. Något som säkert passar studenter som flyttar hemifrån för första gången och vill ha en trygghet, men för oss självständiga svenskar finns det nog en risk att vi skulle gå i taket. 
 
Prio på listan nu är att hitta en bra flygresa och att spika visumet. 

KAOS I HJÄRNAN

Gustav och jag har ÄNTLIGEN fått våra admission letters från Inha Univeristy. Detta betyder att vi ska åka. Till Korea. På riktigt nu. Jag måste få skriva av mig lite för jag är så uppe i varv just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag känner mig upprymd men rädd, glad men orolig, euforisk men förvirrad. Det känns som att allt kommer på samma gång. Nu är det bara en lista med saker som måste ordnas innan vi kan åka. 
 
Det är synd att både jag och Gustav är så upptagna hela tiden. Vi måste verkligen trolla fram tid för att kunna ordna det som behövs inför resan. Bara för att nämna några av dom; visum, boka flygbiljett, vaccineras, betala hyran till boendet i Korea. Pheeeew. Sedan är jag så rädd att jag ska glömma något viktigt sista minuten. Jag har en tendens att göra så, väldigt ofta. Till exempel när man ska till gymmet och glömmer rena trosor. Kanske inte riktigt lika viktigt som passet men ja, ni fattar. 
 
 
Måste nog dra den här dansen ett par gånger för att kunna varva ner och förhoppningsvis kunna somna. 
 
 
I´m out.
 
/Anny

RSS 2.0